کد خبر: 10903
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/08/08 11:58
منبع: rokhdadshahr.ir

فشار خودروسازان به قطعه سازان برای حفظ قیمت سال گذشته| سهم چراغ در خودرو به ۳.۵ درصد رسید

چنگی مدیر عامل یک واحد چراغ سازی به بازار گفت: خودروسازان در جلسات با قطعه سازان اعلام می کنند که قطعات تولید زنجیره تامین گران هست و باید کاهش قیمت داد.

امید محمدی؛ بازار: قطعه سازان وارد بحران مالی ناشی از عدم پرداخت مطالبات و فشار خودروسازان برای تولید محصول ارزان قیمت به زنجیره تامین منجربه چالش شده است. زنجیره تامین خط مقدم خودروسازی محسوب می شود که در صورت تضعیف بستر افت تولید آماده می شود، قطعه سازان خودرو در شرایط فعلی نیازمند حمایت های وزارت صمت جهت رشد صنعت خودرو هستند. سیاستگذار صنعتی در دولت چهاردهم باید با تدوین استراتژی صنعت خودرو را توسعه دهد. از همین رو برای پی بردن به پاسخ سوالات فوق با علی چنگی، مدیر عامل گروه پژوهش صنعت مدرن به عنوان بزرگترین تولیدکننده چراغ کشور به گفت گو نشستیم؛

* در حال حاضر وضعیت قطعه سازان در تعامل با خودروسازان باتوجه به چالش های عدیده تولید چگونه است؟

متاسفانه وضعیت زنجیره تامین خوب نیست، قطعه سازانی که فقط محصول برای خطوط تولید خودروسازان تولید می کنند و در بازار افتر مارکت حضور ندارند، به مراتب شرایط سخت تری را از نظر مالی تجربه می کنند. بسیاری از قطعه سازان در آستانه فروپاشی قرار گرفتند. ‌

* باتوجه به اینکه در شش ماهه دوم سال جاری قرار داریم، پرداخت خودروسازان به زنجیره تامین بهبود یافته است؟

خیر، وضعیت پرداخت مطالبات به زنجیره تامین نسبت به سال گذشته بدتر شده است.

قطعه سازان هنوز با قیمت های سال گذشته در حال تحویل محصول به خودروسازان هستند

* بسیاری از قطعه سازان نسبت به عدم اصلاح قیمت قراردادها نقد دارند، آیا خودروسازان این قراردادها را در شش ماهه دوم سال جاری اصلاح خواهند کرد؟

قطعه سازان هنوز با قیمت های سال گذشته در حال تحویل محصول به خودروسازان هستند، علیرغم تورم ۵۰ درصدی در جامعه هیچ صدای امید بخشی از طرف خودروسازان به گوش نمی رسد. خودروسازان در جلسات با قطعه سازان اعلام می کنند که قطعات ساخته شده زنجیره تامین گران هست و باید کاهش قیمت داد.

فشار خودروسازان به قطعه سازان برای حفظ قیمت سال گذشته| سهم چراغ در خودرو به ۳.۵ درصد رسید

تولید چراغ خودرو در دنیا دچار تحولات تکنولوژی شده، سیستم روشنایی در خودرو در گذشته سهم ۱ و نیم درصدی داشت، اما اکنون به ۳ و نیم درصد رسیده است

* سیاستگذاری صنعت خودرو در دولت چهاردهم با توجه به سکان داری سید محمد اتابک منجربه حمایت از خودروسازان شده است؟

متاسفانه وزارت صمت متولی واردات خودرو و تسهیل کننده، آن شده است. براساس آخرین وضعیتی که به ما اعلام شد، فرآیند تخصیص ارز برای ثبت سفارشات ما به ۸۰ روز رسیده است. تولید چراغ خودرو در دنیا دچار تحولات تکنولوژی شده، سیستم روشنایی در خودرو در گذشته سهم ۱ و نیم درصدی داشت، اما اکنون به ۳ و نیم درصد رسیده است. از همین رو قیمت چراغ ۲ تا ۳ برابر در دنیا رشد داشته، زیرا سهم ایمنی سیستم روشنایی ارتقا یافته؛ با این حال خودروسازان داخلی مدعی گرانی چراغ خودرو و خواستار ارزانی هستند.

* چالش های مالی و ارزی عدیده ای در صنعت خودرو وجود دارد، آیا برنامه تولید خودرو افت خواهد یافت؟

بعید می دانم اجازه افت تولید خودرو داده شود، زیرا مدیران عامل خودروسازان در تلاش برای حفظ تولید و ارائه گزارش ها خواهند بود.

* پیشتر به حمایت وزارت صمت از واردات اشاره کردید، این وزارتخانه برای صنعت خودرو چه اقدامی باید انجام دهد؟

وزارت صمت باید هوشیار و آگاه باشد، چنین موضوعی فعلا در ساختار این وزارتخانه دیده نمی شود. ریشه مشکلات صنعت خودرو به وزارت صمت و معاونت های آن باز می گردد، اگر برای حل مشکلات اقدامی انجام نشود سرنوشت خودروسازان معلوم نخواهد بود.

منبع: tahlilbazaar-309776

1403/08/08 11:58
بازگشت